Wedding

Fotografisanje venčanja i proslava. Beograd. Srbija.

Fotografisanje venčanja


Spajanje sa srodnom dušom traje ceo život, a dan venčanja u kome se na to obećamo pamtimo kao jedan od najlepših dana u životu. Nebrojeno puta ćete se vraćati na ovaj čarobni dan i prepričavati ono što se dešavalo na vašem venčanju. Zbog toga je bitno da osim vremena potrebnog za izbor burmi, venčanice, torte, restorana, zvanica, odvojite dovoljno vremena za izbor odgovarajućeg fotografa. Fotograf će vam pomoći da što veći broj trenutaka ostane zauvek sačuvan.


Stasa & Milan FS-133.jpg

Kada pristupamo fotografisanju venčanja potpuno smo svesni da na sebe preuzimamo odgovornost da kroz fotografije opišemo i prepričamo vaš najlepši dan. Ne samo da se trudimo da zabeležimo sve trenutke kojima svedočite već se trudimo da prepoznamo razne momente koje u gužvi venčanja možda nećete stići ni primetit. Do sada smo izgradili prepoznatljiv i upečtljiv stil koji možete naslutiti u ovoj galeriji i odlučiti se da li je to nešto što je u skladu sa vašim senzibilitetom. Bez obzira na to svaki predlog je dobro došao i uvek smo rapoloženi da se sastanemo sa budućim mladencima i pomognemo vam da odlučite oko vašeg izbora fotografa.

Gledam nešto slike sa venčanja... Na njima se jasno vidi količina naše sreće tada. Prošlo je više od godinu dana ali i dalje mislim da niko to ne bi uradio bolje od tebe. Kako se ljudi pređu sa restoranskim fotografima i tolika je muka bila tražiti restoran bez uslovljavanja da bi nas ti slikao, ali isplatilo se.
— Ana Labudović

Fotografisanju venčanja pristupamo na dva načina koji se upotpunjuju:

Prvi pristup je dokumentovanje trenutaka i sastoji se iz spontanog i što manje upadljivog beleženja svakog interesantnog momenta koji prati vaš dan. Fotografije u ovakvom pristupu prolaze kroz obradu ali je cilj da izgledaju što prirodnije i da što doslednije opišu trenutak koji se dogodio. Ispod možete videti jedan kratak primer takvog pristupa.

Drugi pristup se odnosi na planirano i organizovano fotografisanje mladenaca.  U tom slučaju obično se izabere lokacija i dan koji ne mora da se poklapa sa danom venčanja. Fotografisanje tada u zavisnosti od dogovora može da se obavi za dva sata, ali može da traje i nekoliko sati pa i ceo dan u zavisnosti od aktivnosti koje želite da budu zabeležene. Primeri sa ovakvih fotografisanja nalaze se u galeriji ispod.

Način na koji želite da nas angažujete je potpuno podložan dogovoru. Moguće je da nas angažujete samo za fotosesiju ili za celodnevno fotografisanje od priprema kod mlade i mladoženje, crkve, opštine, proslave u restoranu... Jednako podložno dogovoru je i način na koji će vam biti uručene fotografije da li želite izrađene fotografije, fotografije u digitalnoj formi ili štampanu knjigu.