IMG_4117.jpg

Blog

35AWARDS V

35AWARDS V

35AWARDS se u prethodnih 5 godina razvilo u jedno od najmasovnijih fotografskih takmičenja. Na ovogodišnjem takmičenju je učestvovalo više od 117.000 fotografa sa preko 400.000 fotografija. Masovnosti doprinosi činjenica da je takmičenje besplatno, ali to nipošto ne znači da kvalitet izostaje. Ako pogledate fotografije koje su se plasirale u 2. i 3. krug takmičenja biće vam jasno da je jedan od glavnih razloga što ovo objavljujem da vas uputim na takmičenje na kome se može dosta naučiti i pronaći kvalitetna inspiracija.

Takmičenje ima dva načina funkcionisanja - postoji po nekoliko mesečnih manjih takmičenja, a tu je i glavno godišnje takmičenje na koje se fotografije šalju tokom cele godine. Pri tom je sa besplatnim nalogom moguće poslati ograničen broj fotografija, a limit možete podići i time što ćete promovisati takmičenje (evo ga i drugi razlog). Ukoliko se registrujete preko sledećeg linka dobićete pravo da pošaljete jednu dodatnu fotografiju na takmičenje link za registraciju. Ako poželite da povećate limit ubedite nekog od prijatelja da učestvuje u takmičenju (mene je poslušalo 13 prijatelja). Osim toga, limit možete podići i tako što ćete aktivno učestvovati u procesu glasanja na takmičenju.

Ovogodišnji plasman:

(Napokon treći i omiljeni razlog zbog koga ovo pišem - hvalisanje)

Tako sam uz pomoć prijatelja ove godine uspeo da se plasiram među TOP 35 fotografa u kategoriji “ulična fotografija” i TOP 100 u kategoriji “urbani pejzaž”. Jedna od fotografija je ušla u katalog najboljih fotografija za 2019. 

Katalog

Ulične fotografije koje su me plasirale u TOP35:

Posebno mi je drago što mi je naš hram omogućio da se plasiram u TOP100:

Osim inspiracije i lekcija koje su neizbežne ako aktivno učestvujete u slanju i glasanju na takmičenjima, organizator za svako od mesečnih i godišnje takmičenje pripremi personalizovan sertifikat:

Moje hvalisanje nije potpuno ako vam ne predložim da pogledate u kakvom sam se divnom društvu našao. Rezultate i sve pobedničke fotografije možete pogledati u videu ispod ili na sledećem linku.

Pozivam vas da mi se pridružite na 35AWARDS VI takmičenju i ako imate pitanja vrlo sam raspoložen da vam odgovorim u komentarima.
Srećno na ovogodišnjem takmičenju.