IMG_4117.jpg

Blog

HIPA Salon 2015

Ovo je peta godina kako se održava HIPA salon fotografije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Zbog velikih sredstava koja se izdvajaju za nagrade i organizaciju ovog salona to je trenutno možda i najveći salon fotografija na svetu. Učešće na salonu je potpuno besplatno i može učestvovati bilo ko, a fond nagrada je 400000$ od čega je 150000$ "Grand Prize" za glavnu temu. Ovogodišnje teme su "Life in Color", "General", Faces", Night photography" i na svaku od tema je dozvoljeno poslati samo jednu fotografiju.
Na prošlogodišnjem salonu je učestvovalo 38203 fotografa iz 156 zemalja. Srbija je po broju poslatih fotografija bila na 65. mestu.
Osim želje da vam se još jednom pohvalim mojim uspehom da uđem u samo finale takmičenja pišem ovo u želji da se u HIPA knjizi sledeće godine nađe mnogo više fotografija mojih dragih kolega. Ukoliko ne osvojite jednu od velikih novčanih nagrada a uđete u samo finale dobićete na poklon komplet knjiga iz Dubaija i pozivnicu da posetite otvaranje izložbe ako vam je zgodno.
Dakle imate vremena do kraja meseca da izaberete po jednu fotografiju na svaku od tema i pridružite se takmičenju. Žiri na prošlogodišnjem salonu nije bio nimalo gadljiv na fotomontaže pa je jedna uzela i novčanu nagradu. U tom smislu nema ograničenja. Najbitnije je da očarate žiri, sva sredstva su dozvoljena.

Registrujte se i šaljite fotografije http://www.hipa.ae
Ovde možete pogledati ceremoniju otvaranja prošlogodišnjeg salona HIPA 2014